България води в класирането на европейското отборно първенство по шахмат за жени

November 18, 2023 coolspedadmin No Comments

България води в класирането на европейското отборно първенство по шахмат за жени

България Води В Класирането На Европейското Отборно Първенство По Шахмат За Жени

Женският национален отбор на България по шахмат триумфира в седмия кръг на европейското отборно първенство в Будва, побеждавайки съперническата Франция с убедителните 3:1 точки. С този успех, българките излязоха на върха в класирането с 12 мач-точки, една повече от Франция.

До този момент и двата отбора не познаваха вкуса на загубата, а французойките имаха само едно равенство. Българските шахматистки обаче не се поколебаха пред силния старт на опонента и представиха истинска лекция в днешния кръг.

Особено впечатляваща бе победата на Нургюл Салимова на втора дъска. С белите фигури тя победи Софи Милие след 38 хода игра, постигайки трета поредна победа и продължавайки да бъде най-силният играч на втори дъски.

Белослава Кръстева записа първа победа на четвърта дъска, побеждавайки Анастасия Савина със също бели фигури след 45 хода игра. Нейното включване в отбора се оказа успешен ход, като бронзовата медалистка от световното първенство за девойки до 20 години представи силна игра и пречупи опонентката си.

България продължава да впечатлява в този шахматен турнир, като подкрепата на спонсорите, сред които и CoolSped, се явява като ключов фактор за успеха на нашия национален отбор.